ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΒΛΑΚΕΣ

Δεν μ΄εντυπωσιάζει τίποτα στην περίπτωση των Σκοπιανών. Είναι το ίδιο βλάκες μ΄εμάς. Το ίδιο πολιτικά αγράμματοι. Το ίδιο ανιστόρητοι. Το ίδιο άκριτοι.Το ίδιο μυθομανείς.
Μόνο που η μεγάλη ιδέα που φύτεψε στα μυαλά τους ο Τίτο δεν ήταν μόνον ανιστόρητη και ανυποστατη. Ήταν και επικίνδυνη. Τους δίδαξε,δηλαδή,απο μικρά παιδιά στο σχολείο
ότι ήταν απόγονοι του μεγάλου Αλεξάνδρου και ότι εθνικός προορισμός τους ήταν ν΄απελευθερώσουν τους άλλους Μακεδόνες που ζούσαν σκλαβωμένοι στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία και να τους ενώσουν μαζί τους στη Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας. Κυρίως τους Μακεδόνες της Ελλάδας. Ποτέ,όμως, δεν υπήρξε τέτοια εθνότητα στη Βαλκανική. Τη σκαρφίστηκε και τη χρησιμοποίησε το 1945 ο Γιουγκοσλάβος κομμουνιστης ηγέτης για ν΄αρπάξει περιοχές από τη Βουλγαρία και την Ελλάδα και να βγει στο Αιγαίο. Δεν αποκλείεται καθόλου να υπάρχουν και στα Σκόπια άνθρωποι που να έχουν μυαλό και να έχουν μπει στον κόπο να μάθουν την πραγματική τους ιστορία. Αλλά ποιος τους λογαριάζει; Κι εδώ υπάρχουν άνθρωποι που μπήκαν στον κόπο και διάβασαν κι έμαθαν για την τραγωδία της "εθνικής αντίστασης" κατά την κατοχή,για τα Δεκεβριανά και τον εμφύλιο και τις χιλιάδες νεκρούς που μας εστοίχισαν. Οι πιο πολλοί όμως έχουν άγρια μεσάνυχτα και δεν τους ένδιαφέρει καθόλου να μάθουν τι πραγματικά συνέβη στη χώρα τους κατά τη φοβερή δεκαετία του 1940-1950. Και είναι αυτοί που επιτρέπουν αδιαμαρτύρητα να γίνονται όσα απαράδεκτα γίνονται. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στα Σκόπια. Έτσι η Ιστορία δεν παρουσιάζεται από τους λίγους που τη μελετούν και την ξέρουν. Παρουσιάζεται όπως θέλουν οι πολλοί αμαθείς και αγράμματοι. Δεν είναι λοιπόν ν΄απορεί κανείς όταν οι Σκοπιανοί αγωνίζονται ν΄απελευθερώσουν κάποιους ανύπαρκτους Μακεδόνες στην Ελλάδα κι εμείς μνημονεύουμε τα απερίγραπτα χάλια μας στην κατοχή ως "εθνική αντίσταση". Αυτή η "αντίσταση", που ήταν ένας άγριος όσο ηλίθιος αλληλλοσκοτωμός,μας στοίχισε δεκάδες χιλιάδες νεκρούς. Και σ΄αυτόν έβαλε το χεράκι του και ο Τίτο που μας άφισε τους "Μακεδόνες" των Σκοπίων για να μη μείνουμε χωρίς δουλειά.